Четвер, 28.03.2024, 11:49 ЗАПОБІГТИ, ВРЯТУВАТИ, ДОПОМОГТИ! Ви увійшли як Гість 
          Сокальський районний сектор         
           ГУ ДСНС України у Львівській області   Сторінка Сокальського РС ГУ ДСНС у Львівській області в Facebook  Сторінка Сокальського РС ГУ ДСНС у Львівській області в Twitter 
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
ТЕЛЕФОН ДОВІРИ
ГУ ДСНС України
у Львівській області: (032)255-42-01
Наше опитування
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Правила поводження на воді

Інформація для переселенців

Люстрація

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 ... 86 87 »

Найменше нездужання спонукає людей користуватися термометром, втім, розбитий ртутний градусник несе чималу небезпеку здоров'ю всіх присутніх. 

Що не можна робити: 

- ні в якому разі не застосовуйте пилосос для прибирання; 
- не можна підмітати ртуть віником! Це тільки подрібнює отруйні кульки в дрібний ртутний пил, ускладнюючи її прибирання; 
- не намагайтеся витирати ртуть ганчіркою! Це призведе лише до розмазування ртуті і збільшенню площі поверхні її випаровування. 

Для прибирання ртуті необхідно приготувати наступні речі: 

- скляну банку з водою, яка щільно закривається кришкою; 
- широку клейову стрічку – скотч; 
- поліетиленові пакети для утилізації речей, які можуть бути забруднені ртуттю; - гумову грушу, медичний шприц; 
- ліхтарик або лампу настільну для освітлення; 
- гумові рукавиці; 
- хімікати, що володіють окисними властивостями і містять сполуки хлору. 

Як збирати краплі ртуті: 

- в першу чергу, виведіть з приміщення дітей і домашніх тварин; 
- закрийте двері кімнати, щоб забруднене повітря не потрапляло в інші приміщення; 
- відкрийте, не створюючи протягу, кватирку в кімнаті, де розбився градусник; 
- проведіть ретельний огляд всіх предметів, п ... Читати далі »

Переглядів: 334 | Додав: SDPCH | Дата: 01.06.2020 | Коментарі (0)

 

    Проведеним аналізом  щодо виникнення пожеж встановлено, що з початку 2020 року на території Сокальського району виникло 186 пожеж, зокрема  5 лісових пожеж та 7 пожеж торфополів. На пожежах з початку 2020 року загинуло 3 особи. За аналогічний період 2019 року на території району виникло 168 пожеж, з них 3 лісові пожежі та 14 пожеж торфополів. 

      За 5 місяців 2020 року в природних екосистемах району зареєстровано 137 пожеж на загальній площі 590,536 тис. м.кв. в наслідок чого завдано збитки на суму ‭9 615 498‬ грн. В порівнянні з 2019 роком на території Сокальського району спостерігається ріст пожеж в природних екосистемах. За аналогічний період 2019 року виникло 95 пожеж на загальній площі 929,905 тис. м.кв. в наслідок чого завдано збитки на суму 10 521 600 грн.

      В 2020 році найбільшу кількість пожеж в природних екосистемах зареєстровано в населених пунктах таких як: м. Сокаль – 15,  с. Сілець – 24,  с. Межиріччя – 16, с. Бендюга – 9, с. Добрячин – 9, с. Острів – 5.

      З початку року виникло – 7 загорань торфу на торфополях на загальній площі 52 500 м.кв.. Загоряння торфу виникали у таких населених пунктах, як: двічі на території Жужелянська сільська рада, двічі в с. Піддубне Карівської сільської ... Читати далі »

Переглядів: 462 | Додав: SDPCH | Дата: 29.05.2020 | Коментарі (0)

26.05.20 року надійшло повідомлення на ПЗЧ 22 ДПРЧ від жителя Сокальського району про те, що під час прогулянки, в лісі, на відстані 3000 м від житлових будинків та 3000 м від дороги поблизу с. Комарів Сокальського району виявлено  предмет ззовні схожий  на вибухонебезпечний.
По прибуттю було встановлено, що даний предмет ззовні схожий на протитанкову міну часів ІІ Світової війни. 
Місце події огороджено та знаходиться під охороною Сокальського ВП Червоноградського ВП ГУ НП у Львівській області.

Переглядів: 218 | Додав: SDPCH | Дата: 26.05.2020 | Коментарі (0)

- діти повинні купатися обов’язково під наглядом дорослих;

- вчитися плавати потрібно під керівництвом інструктора або батьків;

- не купайтеся i не пірнайте у незнайомих місцях, це можна робити у спеціально відведених місцях;

- не можна запливати за обмежувальні знаки;

- слід дуже обережно поводитися на надувних матрацах та іграшках, особливо, коли є вітер або сильна течія;

- якщо течія вас підхопила, не панікуйте, треба пливти за течією, поступово i плавно повертаючи до берега;

- не купайтеся в холодній воді, щоб не сталося переохолодження;

- не треба купатися довго, краще купатися кiлька разів по 20-30 хв.;

- не можна гратися на воді у такі ігри, які можуть завдати шкоди;

- не подавайте без потреби сигналів про допомогу;

- не пірнайте під людей, не хапайте їх за ноги;

- купатися рекомендовано вранці i ввечері;

- не слід купатися наодинці;

- не підпливайте до коловоротів, пароплавів i катерів;

- не стрибайте головою вниз у місцях, глибина яких вам невідома.

- не забувайте, що вода несе й небезпеку! Шторм, повінь, сильна злива можуть завдати шкоди не тiльки навколишньому середовищу, але й людині! ... Читати далі »

Переглядів: 229 | Додав: SDPCH | Дата: 22.05.2020 | Коментарі (0)

Вишиванка – не просте вбрання українців! Це символічна річ для кожного з нас, адже це є святковий одяг! В орнаменті можна побачити сліди історії нашої країни та історію.
Рятувальники Сокальщини вітають Вас з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури — з Днем вишиванки!!

Переглядів: 222 | Додав: SDPCH | Дата: 21.05.2020 | Коментарі (0)

Одразу повідомляйте про виникнення пожежі рятувальників за номером «101».

В перші хвилини загорання велику роль відіграє використання первинних засобів гасіння до приїзду пожежно-рятувальних підрозділів.

Переносні вогнегасники (порошкові, вуглекислотні, водопінні) використовують згідно з інструкцією, наведеною у вигляді малюнків і тексту на корпусі вогнегасників.

Для приведення в дію пожежних кранів, які знаходяться в будинку (споруді), необхідно відкрити дверцята шафи і розкласти в напрямку осередку пожежі рукав, який з’єднаний з краном і стволом. Відкрити вентиль і спрямувати струмінь води із ствола на осередок горіння.

Остерігайтесь задимленості та  обвалу конструкцій будинків і споруд, вибухів технологічного обладнання і приладів, падіння обгорілих дерев і провалів. Знайте де знаходяться засоби пожежогасіння та вмійте ними користуватися.

Що робити, якщо пожежа застала вас у приміщенні?!

   - ви прокинулись від шуму пожежі і запаху диму, не сідайте в ліжку, а скотіться з нього на підлогу та повзіть під хмарою диму до дверей вашого приміщення, але не відчиняйте їх відразу;
   - обережно доторкніться до дверей тильною стороною долоні, якщо двері не гарячі, то обережно відчиніть їх та швидко виходьте, а якщо двері гарячі - не відчиняйте їх, дим та полум'я не дозволять вам вийти;
& ... Читати далі »

Переглядів: 213 | Додав: SDPCH | Дата: 20.05.2020 | Коментарі (0)

Шановні громадяни, Служба порятунку звертається до вас із проханням дотримуватись заходів безпеки та режиму карантину через небезпеку поширення коронавірусу. Просимо вас не виходити на вулицю без нагальної потреби, не відвідувати місця скупчення людей, виходячи з дому, під час перебування на вулиці одягати захисні маски, рукавички, використовувати засоби дезінфекції, зберігати дистанцію між людьми не менше ніж 2 метри та дотримуватись заходів особистої гігієни. Це значно зменшить ризик зараження вірусом. Подбайте про близьких та рідних людей літнього віку, забезпечивши їх усім необхідним, аби їм не довелось виходити на вулицю. Дисципліна та виконання усіх особистих та загальних заходів безпеки є протидією зараженню та поширенню коронавірусної інфекції! Пам'ятайте, відповідальність — рятує життя!

Переглядів: 232 | Додав: SDPCH | Дата: 01.05.2020 | Коментарі (0)

У продовж вихідних днів працівниками Сокальського РС ГУ ДСНС України у Львівській області спільно з представниками національної поліції, Сокальської районної державної адміністрації, Белзької міської ради, КП ТРК "Сокаль", Бендюзького лісництва ДП "Радехівського лісомисливського господарства" Сокальського ДЛГП "Галсільліс", громадським інспектором з охорони навколишнього довкілля, товариства мисливців і рибалок "Лісовик" проведено рейдові заходи щодо заборони спалювання сухої рослинності та її залишків.
Під час рейдів проведено об'їзди населенних пунктів, особливу увагу звернуто на торфовище поблизу м. Белз в якому спостерігались пожежі торфу, так з громадою Белзької міської ради проведено інформаційно-роз'яснювальну роботу щодо заборони та шкоди пожеж в екосистемах.
З початку року на території Сокальського району за спалювання сухої рослинності та її залишків до відповідальності притягнуто 3-ох осіб.

Нагадуємо, що Верховна Рада України прийняла законопроект №2339 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)».

... Читати далі »

Переглядів: 245 | Додав: SDPCH | Дата: 27.04.2020 | Коментарі (0)

Переглядів: 217 | Додав: SDPCH | Дата: 27.04.2020 | Коментарі (0)

Пошук

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

РЕФОРМУВАННЯ

Акція-Герой рятівник року

ГЕРОЇ

Диво-дитина




     
Copyright MyCorp © 2024 Конструктор сайтів - uCoz