П`ятниця, 03.05.2024, 01:27 ЗАПОБІГТИ, ВРЯТУВАТИ, ДОПОМОГТИ! Ви увійшли як Гість 
          Сокальський районний сектор         
           ГУ ДСНС України у Львівській області   Сторінка Сокальського РС ГУ ДСНС у Львівській області в Facebook  Сторінка Сокальського РС ГУ ДСНС у Львівській області в Twitter 
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
ТЕЛЕФОН ДОВІРИ
ГУ ДСНС України
у Львівській області: (032)255-42-01
Наше опитування
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Правила поводження на воді

Інформація для переселенців

Люстрація

Головна » 2012 » Липень » 21 » Звернення начальника ГТУ МНС України у Львівській області генерал-майора служби цивільного захисту Сергія Дмитровського
20:04
Звернення начальника ГТУ МНС України у Львівській області генерал-майора служби цивільного захисту Сергія Дмитровського

    

     Головне територіальне управління МНС України у Львівській області висловлює свою стурбованість станом пожежної безпеки в екосистемах області. Протягом останніх днів на території області спостерігається висока (4 класу), а подекуди надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека, що може призвести до виникнення масштабних пожеж лісових масивів, торфу, сухої трави та чагарнику.

       Так, 8 липня 2012 року підрозділами МНС ліквідовано пожежу, що виникла на торфополі поблизу в с. Стаївка Сокальського району. Ймовірна причина пожежі – самозаймання у зв’язку із високою температурою.  Того ж дня в с. Мохнате Турківського району на території ДП «Боринський лісгосп» вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 5 000 м2. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем сторонньої особи.

    Візуальне обстеження торфополів, лісових масивів, пасовищ, сільськогосподарських угідь, меліоративних систем на території області виявило факти неналежного утримання територій, які негативно впливають на стан пожежної безпеки в екосистемах. Зокрема, торфополя та необроблені сільськогосподарські угіддя густо вкриті сухою травою, яка місцями сягає висоти до 1,5 метра. Подібна ситуація спостерігається і на багатьох меліоративних каналах, які зарослі травою та чагарником, що нівелює їхнє значення як природної перешкоди для розповсюдження вогню. Інтенсивність заростання цих каналів чагарником та кущами свідчить про невжиття заходів з їх очистки протягом багатьох років. В багатьох каналах вода практично відсутня, лише місцями її глибина сягає 10 см., що унеможливлює забір води для цілей пожежогасіння.

         Зазначені обставини, у разі виникнення пожеж, сприятимуть поширенню вогню на великі площі, збільшенню часу на ліквідацію займань, нанесенню значних матеріальних збитків та шкоди навколишньому середовищу.

      Головне територіальне управління МНС України у Львівській області закликає мешканців Львівщини, балансоутримувачів територій, керівників підприємств та організацій, що відповідають за утримання меліоративних систем, вжити заходів щодо очищення територій та об’єктів від сухої рослинності.

         Своєчасне вжиття превентивних заходів дозволить уникнути повторення минулорічної ситуації, коли стихійне, неконтрольоване випалювання сухої трави призвело до нанесення колосальних збитків, завдало значної шкоди довкіллю та здоров’ю мешканців області!

Переглядів: 620 | Додав: SDPCH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

РЕФОРМУВАННЯ

Акція-Герой рятівник року

ГЕРОЇ

Диво-дитина




     
Copyright MyCorp © 2024 Конструктор сайтів - uCoz