П`ятниця, 10.05.2024, 07:24 ЗАПОБІГТИ, ВРЯТУВАТИ, ДОПОМОГТИ! Ви увійшли як Гість 
          Сокальський районний сектор         
           ГУ ДСНС України у Львівській області   Сторінка Сокальського РС ГУ ДСНС у Львівській області в Facebook  Сторінка Сокальського РС ГУ ДСНС у Львівській області в Twitter 
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
ТЕЛЕФОН ДОВІРИ
ГУ ДСНС України
у Львівській області: (032)255-42-01
Наше опитування
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Правила поводження на воді

Інформація для переселенців

Люстрація

Головна » 2015 » Липень » 6 » Пожежа в лісі найчастіше виникає з вини людини.
12:44
Пожежа в лісі найчастіше виникає з вини людини.

Як намагатися не допустити пожежі в лісі.

  Перше - це підготовка до виходу на відпочинок чи у похід. ДСНС рекомендує брати з собою відро, сокиру та лопату. Це, звичайно, добре, якщо ви зібралися йти групою п'ять і більше осіб. А якщо похід одиночний? Турист-одинак не буде себе перевантажувати відрами та сокирами. Тоді вже краще відразу відправлятися в ліс на пожежній машині та в дощову погоду. Для одиночного походу (не тільки через імовірність пожежі) ДСНС рекомендує придбати складну саперну лопату з чохлом. Таким чином, вона послужить вам і лопатою, і сокирою.

  Друге. При розведенні багаття в лісі необхідно дуже строго дотримуватися всіх запобіжних заходів. До таких заходів відноситься все, що пов'язане з вогнем взагалі. Багаття в жодному разі не можна розводити під деревами, особливо під тими, у яких нижні гілки крон знаходяться на невеликій висоті. Не можна розводити вогнище там, де багато сухої трави або близько розташовані сухі пні. Місце для вогнища необхідно заздалегідь підготувати або постаратися використовувати ліпше старе багаття.

Підготовка місця для майбутнього багаття.

  Хитрого і складного в цій процедурі нічого немає. Необхідно вибрати місце на деякій відстані від дерев. Майданчик під кострище розчистити від трави, лопатою викопати невелике заглиблення для укладання палива. Навколо вогнища обірвати траву в радіусі півметра-метра. Поглиблення можна зробити і зняттям дерну, при цьому ви не зашкодить верхній, родючий шар землі. Знімаючись зі стоянки і загасивши багаття, цими ж шматками дерну потрібно прикрити місце колишнього багаття.

Сокальський РС ГУ ДСНС України у Львівській області

 

Переглядів: 323 | Додав: SDPCH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

РЕФОРМУВАННЯ

Акція-Герой рятівник року

ГЕРОЇ

Диво-дитина




     
Copyright MyCorp © 2024 Конструктор сайтів - uCoz