П`ятниця, 17.05.2024, 05:35 ЗАПОБІГТИ, ВРЯТУВАТИ, ДОПОМОГТИ! Ви увійшли як Гість 
          Сокальський районний сектор         
           ГУ ДСНС України у Львівській області   Сторінка Сокальського РС ГУ ДСНС у Львівській області в Facebook  Сторінка Сокальського РС ГУ ДСНС у Львівській області в Twitter 
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
ТЕЛЕФОН ДОВІРИ
ГУ ДСНС України
у Львівській області: (032)255-42-01
Наше опитування
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Правила поводження на воді

Інформація для переселенців

Люстрація

Головна » 2013 » Грудень » 20 » Аби свята дарували лише радість!
14:10
Аби свята дарували лише радість!
   Невдовзі до нас прийдуть зимові свята. Традиційно у наших оселях, навчальних закладах, установах та організаціях спалахуватимуть яскравими різнокольоровими вогниками ялинки. Ці дні, беззаперечно, піднімуть настрій і дітям, і дорослим. Та ми мусимо докласти максимум зусиль, аби урочистості не було зіпсовано прикрощами від пожеж, які на жаль, не зважають на свята.
    Що ж необхідно зробити, аби попередити непоправне? Перш за все подбати про шляхи евакуації з приміщень. Якщо у заході братимуть участь понад 50 дітей, дозволяється використовувати лише приміщення з двома евакуаційними виходами. В кожному разі на вікнах не повинно бути глухих грат. Приміщення потрібно обирати не вище другого поверху.
      Значну увагу необхідно приділити і опаленню. Правила пожежної безпеки категорично забороняють використання саморобних електрообігрівачів. Під час проведення святкових заходів у приміщеннях бажано організувати цілодобове чергування особи, відповідальної за дотримання протипожежного режиму, обізнаної із правилами пожежної безпеки, яка вміє користуватися первинними засобами пожежогасіння .
      Під час проведення святкових заходів не можна використовувати жодних джерел відкритого вогню – курити, підпалювати бенгальські вогні, використовувати феєрверки.
     Сама ж ялинка повинна встановлюватися на стійкій основі так, аби не загрожувати основні чи додаткові евакуаційні виходи. Прикрашаючи ялинку не треба забувати, що вкрай небезпечно використовувати іграшки та прикраси з вати і марлі. А вже про встановленні на лісовій красуні свічок і мови не може бути! При проведенні масових заходів необхідно подбати і про первинні засоби пожежогасіння. Їх слід розташовувати у легкодоступному місці, поблизу від входу до приміщення. Це робиться з тією метою, аби ними могли скористатися як люди, що знаходяться всередині приміщення, так і ті, хто зможе у разі виникненні пожежі прийти на допомогу.
     Сьогодні на вітчизняному ринку ми можемо побачити безліч різноманітних привабливих електрогірлянд. Але необхідно пам’ятати, що не завжди привабливий зовнішній вигляд поєднується із надійністю та безпекою. У разі виявлення миготіння чи іскріння ілюмінацію слід негайно вимкнути, навіть якщо такі негаразди буде помічено у розпал святкового шоу.
     Якщо у населеному пункті виникають перебої з енергопостачанням святкування краще влаштовувати у день, аби уникнути паніки у разі раптового відключення освітлення.
      Готуючи карнавальний костюм для своєї дитини батькам необхідно уникати використання легкозаймистих матеріалів. І ні в якому разі не дозволяйте дітям самостійно розпалювати бенгальські вогні!
       Працівники пожежно-рятувальної служби сподіваються, що ці поради допоможуть зустріти Новий рік та Різдво Христове весело і щасливо.

                            Сокальський районний сектор ГУ ДСНС України у Львівській області.
Переглядів: 379 | Додав: SDPCH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

РЕФОРМУВАННЯ

Акція-Герой рятівник року

ГЕРОЇ

Диво-дитина




     
Copyright MyCorp © 2024 Конструктор сайтів - uCoz