Четвер, 25.04.2024, 19:49 ЗАПОБІГТИ, ВРЯТУВАТИ, ДОПОМОГТИ! Ви увійшли як Гість 
          Сокальський районний сектор         
           ГУ ДСНС України у Львівській області   Сторінка Сокальського РС ГУ ДСНС у Львівській області в Facebook  Сторінка Сокальського РС ГУ ДСНС у Львівській області в Twitter 
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
ТЕЛЕФОН ДОВІРИ
ГУ ДСНС України
у Львівській області: (032)255-42-01
Наше опитування
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Правила поводження на воді

Інформація для переселенців

Люстрація

Головна » 2010 » Березень » 10 » Звернення до керівників релігійних громад.
10:37
Звернення до керівників релігійних громад.
        Працівниками Сокальського РВ ГУ МНС спільно з працівниками Головного управління 05.03.10р. було проведено перевірки релігійних установ Сокальського району. Під час перевірок були виявлені порушення правил пожежної безпеки, а саме: використання тимчасових саморобних електромереж, використання пошкодженої електропроводки, відсутність або несправність первинних засобів пожежогасіня. Під наглядом працівників Сокальського РВ ГУ МНС та працівників Головного управління дані недоліки були усунуті на місці. Тому напередодні Великого свята Христового воскресіння, Сокальський РВ ГУ МНС України в Львівській області звертається до Вас з приводу стурбованості станом організації протипожежного захисту об’єктів сакральної архітектури, насамперед храмів, які являють собою місця масового перебування людей і є нашою історичною, національною і духовною цінністю, складають невід’ємну частину світового культурного спадку.
          З метою надання практичної допомоги служителям церков у забезпечені протипожежного захисту зазначених об’єктів, органами Державного пожежного нагляду у поточному році проведена їх перевірка, якою встановлено, що незважаючи на значну кількість порушень правил пожежної безпеки, які створюють потенційну загрозу виникнення пожежі та загибелі людей, а також на неодноразові звернення до них органів Державного пожежного нагляду заходи протипожежного захисту у більшості випадків не виконуються. І, як наслідок, за останні 5 років в храмах на території Львівської області винило 20 пожеж, в 14 випадках вогнем їх повністю знищено.
 В 2009 році в релігійних спорудах на теренах Львівщини виникло 5 пожеж.
Так, 14 лютого внаслідок порушення правил монтажу електромережі, знищена будівля Храму "Святого Архистратига Михаїла” в с. Сопіт Сколівського району.
           14 квітня пожежею із цієї ж причини в Церкві "Святого великомученика Пантелеймона ” м. Сколе пошкоджено будівлю.
          19 квітня на Великдень пожежею в с. Угільна Стрийського району внаслідок короткого замикання електромережі повністю знищено будівлю Української Греко-Католицької Церкви "Святого Василія”. Пожежа виникла через 1 годину після закінчення Богослужіння. Коротке замикання електромережі сталось внаслідок того, що після Богослужіння електрообладнання в Храмі не було обезструмлено.
           29.07.2009року в с. Воля Блажівська Самбірського району внаслідок короткого замикання електромережі пожежею знищена будівля Церкви «Святого Миколая».
12.11.2009 року пожежею яка виникла внаслідок порушення правил пожежної безпеки під час зварювальних робіт пошкоджено каплицю Української Греко – Католицької Церкви «Благовіщення Пресвятої Богородиці» в м. Львові.
           Вже з початку 2010 року в області виникло 2 пожежі в релігійних установах.
03.02.20010 року виникла пожежа в будівлі костелу «Святої Анни» Римо-католицької конфесії в с.Сусідовичі Старосамбірського району. Вогнем знищено дах та майно костелу. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.
         13.02.2010 року внаслідок короткого замикання електромережі виникла пожежа в храмі «Преображення господнього» УГКЦ в с.Звір Самбірського району. Внаслідок пожежі вогнем знищено повністю будівлю церкви, яка була збудована в 1792 році.  
Основними причинами пожеж є необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні і експлуатації електромереж та електроприладів.
Все це свідчить про актуальність і необхідність цілеспрямованої постійної праці, направленої на збереження існуючих і зведення нових храмів. 
           Враховуючи вищевикладене, Сокальський РВ ГУ МНС України в Львівській області черговий раз звертається до Вас із проханням бути більш пильними і уважними при користуванні під час богослужінь відкритим вогнем та електроприладами, вирішити питання організації охорони храмів, обладнання їх системами автоматичної пожежної сигналізації та проведення вогнезахисного просочення дерев’яних конструкцій горищ та дахів, оснащення первинними засобами пожежегасіння, ремонту електромережі, яка не відповідає вимогам улаштування електрообладнання, що дасть можливість вчасно виявити пожежу і значно зменшити матеріальні втрати у випадку її виникнення.
            Також просимо Вас, під час проведення Богослужінь використати можливості підвідомчих Вам релігійних закладів для проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо попередження пожеж в побуті.
.
Інспектор Сокальського РВ ГУ МНС                  Костянтин Базін


Переглядів: 622 | Додав: SDPCH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

РЕФОРМУВАННЯ

Акція-Герой рятівник року

ГЕРОЇ

Диво-дитина




     
Copyright MyCorp © 2024 Конструктор сайтів - uCoz